Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Technológiánk

Feldolgozás

Egy nap alatt 1500-2000 mázsa szőlő feldolgozására vagyunk képesek, ehhez megfelelő gépi prés, zúzó-bogyózó kapacitással rendelkezünk.

Hűtött vagy irányított erjesztés: 20000 hl-nyi hűtőköpenyes tároló kapacitás segítségével szabályozzuk az erjedés sebességét és hőfokát. A lassú erjedéssel és szabályozott alacsony hőmérséklettel biztosítjuk boraink kiváló íz és zamatanyagának megtartását.

 

Palackozás

Pincészetünkben csak rozsdamentes fémtartályokkal dolgozunk. 60.000 hl bor tárolására vagyunk képesek.
Két palackozó gépsorunkkal napi 200-400 hl bort is palackozni tudunk.

A szőlő beérkezése és a palackozás között minimum 2-3 hónap telik el az alföldi borok esetén is, de a jobb minőségű borainkat félévnyi pihentetés előtt nem tesszük palackba.

Palackozásra csak a mikrobiológiailag is tiszta, későbbi problémákat okozó mikroorganizmusoktól mentes bor kerül. Borainkat többször szűrjük, pasztörizáljuk.

 

Labor

Saját laborral rendelkezünk, mely segítségével a beérkező mustokat minősítjük, erjedésüket figyelemmel kísérjük, elvégezzük a borok állagának megóvásához szükséges méréseket.

Erjesztő tartályok közül 2000 hl-nyi alkalmas vörösbor készítésére.

Pincészetünk modern technológiája lehetővé teszi, hogy a Tornyos Borház borai állandó megbízható minőséget képviseljenek.

Az oldal tetejére