Leírás és Paraméterek
Cabernet Sauvignon
A világ egyik legismertebb és legelterjedtebb szőlőfajtája. Franciaországból származik, a Cabernet Franc és a Sauvignon Blanc fajták természetes kereszteződésének eredményeképpen jött létre.A világban szinte mindenhol megtalálható, a világon legtöbbet termelt borszőlőként tartják számon. Magyarországon is rendkívül elterjedt, az Egri, a Villányi, a Szekszárdi borvidéken is nagy mennyiségben megtalálható.
Viszonylag későn érő, bőtermő fajta. Nagyfokú ellenállósága, alkalmazkodóképessége miatt termesztése egyszerűnek mondható. Levele kerek, nagyon tagolt. Fürtje hosszúkás, közepesen tömött, bogyói kicsik, vastag héjúak, melyek színanyag- és csersavtartalma magas.
Bora bíbor színű, testes, gazdag. Illat- és ízvilágát elsősorban fekete ribizli és szeder aromák uralják, emellett őrölt paprika zamatok is megjelennek. Élénk savtartalma magas tannintartalommal párosul.
Marha- és vadhúsokhoz ajánljuk 15-16 °C-on
ajánlott hőmérséklet | 15-16 °C |
ételhez | vörös húsok |
szőlőfajta | Cabernet Sauvignon |
kiszerelés | 0,75 l |
borkészítés módja | tartályos |
alkoholfok | 13 fok |
sav | 5,0 g/l |
cukor | 0 g |
minőség | OEM |
borvidék | Szekszárdi |