Leírás és Paraméterek
Néró rosé
A Néró az egyetlen csemegeszőlő-fajta, amiből vörösbor készíthető. Magyar nemesítésű fajta, Csizmazia József és Bereznai László nemesítették 1965-ben. Nevét Nero római császárról kapta, a nemesítőt Kosztolányi Dezső Nero, a véres költő című regénye ihlette. Számottevően Magyarországon kívül nem fordul elő, elsősorban a Kunsági borvidéken terjedt el.
Rendkívül korai érésű fajta, augusztus végén már igen magas cukorfokkal szüretelhető.
Tőkéje erős növekedésű, levele sima felületű, csipkés szélű. Fürtje nagy, vállas, tömött, bogyói sötétkék színűek, ovális alakúak, vékony héjúak, lédúsak.
A Nero fajtából elsősorban rosé borok készülnek. A Nero rosé jellemzően hagymahéj színű, illatában a virágos-parfümös aromák mellett piros bogyós gyümölcsök, szamóca, eper és erdei gyümölcsök dominálnak. Frissessége, könnyedsége, gyümölcsössége enyhén fűszeres zamattal párosul, melyet élénk savak egészítenek ki.
Szakértők szerint a Nero rosé kifejezetten gyógyhatású, gyulladáscsökkentő hatással bír.
Könnyű fogásokhoz, ázsiai ételekhez ajánljuk 9-10 °C-ra hűtve.
ajánlott hőmérséklet | 9-10 °C |
ételhez | Tészta, fehér húsok |
szőlőfajta | Nero |
évjárat | 2022 |
kiszerelés | 0,75 l |
borkészítés módja | tartályos |
alkoholfok | 12,5 fok |
sav | 6,0 g/l |
cukor | 0 g |
minőség | OFJ |
borvidék | Duna–Tisza közi |
Válaszd kedvezményes csomagajánlatainkat
Valentin napi rozé - vörös borcsomag
5.070 Ft
3.990 Ft
21%
Kedvezmény:
Kóstolja meg ezt is
Tornyos Tokaji Sárgamuskotály 2021
Rendkívül gyümölcsös, fajtajelleges, ízében és illatában bodza és szőlő jegyekkel rendelkező fehérbor.
1.390 Ft