Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

Miért válassz minket?

Minőségi szőlőből: Jó bor csak kifogástalan minőségű alapanyagból készülhet, ezért különleges hangsúlyt fektetünk arra, hogy kizárólag egészséges, teljesen beérett szőlő kerüljön feldolgozásra.

Segítünk választani: Mindamellett, hogy könnyen kereshetsz webshopunkban, leírásainkkal és csomagajánlatainkkal segítjük, hogy megtaláld az igényednek leginkább megfelelő bort.

Díjnyertes borok: Boraink kiválóságát díjak sokasága igazolja. Sokat közülük újra és újra elismernek nívós borversenyeken. Vásárlóink nem csak ízletes, de igazoltan minőségi borokhoz jutnak webshopunkban.

Kedvező árak: Magas minőségű termékeinket alapból kiváló áron tudod megvásárolni. Csomagajánlatainkkal vagy alkalmi kedvezményeinkkel pedig felülmúlhatatlanul jól jársz.


Összességében, ha minőségi borokat és tökéletes vásárlási élményt szeretnél, akkor webshopunkban mindezt megtalálod.
Vásárolj bátran – garantáltan elégedett leszel termékeinkkel, szolgáltatásainkkal!

 

A Tornyos Borház az Eszesvin Kft. és a Királyhegy-Ker Kft. márkája.

Két pincészet tartozik hozzá:
a Szegi Pincészet Tokaj-Hegyalján, valamint a Csengődi Pincészet a Duna-Tisza közi tájegységben.

 

Szegi Pincészet, Tokaj-Hegyalja

 

Pincészetünk története az 1800-as évekig nyúlik vissza, amikor az író Krúdy Gyula családja Szegiben a jelenlegi pincészet helyén felépítette saját családi pincéjét.
A Krúdy család több családi birtokkal rendelkezett Tokaj-Hegyalján, így a család rendszeresen töltötte idejét Szegiben is, ahol a szőlőskertek szomszédságában került sor a pince felépítésére.

Az író is szívesen töltötte idejét Szegiben, természetesen a családi pincében is több alkalommal megfordult. 
Nem csak pihenni, feltöltődni járt ide az író, hanem műveihez is gyakran keresett itt – és talált is – inspirációt. Előszeretettel használta műveiben az itt szerzett benyomásait, több szereplőjét is a helyi emberekről mintázta.

A jelenlegi tulajdonos 2015-ben vásárolta meg a pincét és a mellette álló Tornyos borházat. A cél egy, a modern kor követelményeinek mindenben megfelelő borászati létesítmény létrehozása volt, így rövid időn belül egy teljesen új borászat épült fel, de meghagyva az eredeti Krúdy pincét és Tornyos borházat.

Tokaj-Hegyalja legismertebb és egyben legfontosabb szőlőfajtái a Sárgamuskotály, a Furmint és a Hárslevelű. Kiváló minőségű, szép borokat adó szőlőfajták, melyek alkalmasak száraz, félszáraz, félédes és édes borok előállítására is. Emellett a Tokaji borkülönlegességek, mint a Szamorodni és az Aszú alapját is leginkább ez a három fajta képezi.

 

Csengődi Pincészet, Duna-Tisza köze

Több éves kapcsolataink vannak az alábbi borvidékekkel is:
 - 
Hajós-Bajai borvidék
 - 
Egri borvidék
 - T
okaj
 - 
Gyöngyös
 - 
Markaz
 - 
Dél-Balaton

A legtöbb bort Kiskőrös, Kecel, Soltvadkert, Akasztó, Csengőd, Soltszentimre térségéből vásároljuk.

Ugyanakkor pincészetünk nem ragaszkodik kizárólagosan a helyi szőlők felvásárlásához, bár elsősorban arra épít.

Eszesvin pincészeti üzemünk az Alföldi borvidék Kunsági területén,
Csengődön található, ami tipikusan homoki szőlőtermesztési körzet.

Ismerje meg pincészetünk modern technológiáit, amely lehetővé teszi számunkra, hogy az Eszesvin Borászati Kft. borai kiváló minőségben kerüljön az Ön poharába, és lehetővé tegye, hogy boraink az Ön családjának és barátainak minden alkalomra a mindennapok borává váljon.

 

Az oldal tetejére