Merlot – Irsai Olivér díszdobozban

5.900 Ft

Nincs még egy nemzet a világon, amely himunszába emelte borát. Nemúgy, mint a magyar. Ezt jelenti számunkra Tokaj, azon belül is az 5 puttonyos aszú. Botrytis cinerea, puttyony, és ezernyi történet, virágos-gyümölcsös ízvilág. Ez vár rád, ha kibontod a borba zárt napfényt, pincészetünk egyik fő zászlósborát!

24 készleten

Kategória:

Leírás

Az 5 puttonyos Tokaji aszú egy igazi kincs a borkedvelők számára. Ez a különleges magyar bor egyedülálló édességével és gazdag ízvilágával hódítja meg a szíveket.

Az 5 puttonyos Tokaji aszú a Tokaj-hegyalján, Magyarország egyik híres borvidékén készül. A bor elkészítéséhez szüretelés közben a botrytis cinerea nevű nemes rothadástól érintett, kiváló minőségű aszúszemeket használnak. Ezeket a szemeket „puttonyokba” gyűjtik és mélyebb édesítést eredményeznek a mustban.

Az 5 puttonyos kategória a legmagasabb minőséget képviseli a Tokaji aszú borok között. A bor édes, de tökéletes egyensúlyt teremt az édesség és a savak között. Ízében megtalálhatóak a mézes, gyümölcsös jegyek, melyek harmonikusan egészülnek ki az aszúszemek jellegzetes ízével.

A Tokaji aszú borokat hagyományosan puttonyokban mérve értékelik. Az 5 puttonyos jelzés azt jelenti, hogy legalább 120 gramm aszúszemet használtak fel 1 liter musthoz. Ezáltal a bor intenzív és gazdag ízvilággal rendelkezik.

Az 5 puttonyos Tokaji aszú kiváló választás desszertek kísérésére. Az édességével és komplexitásával kényezteti az érzékszerveket, és tökéletes zárása lehet egy ízletes vacsorának vagy ünnepi alkalomnak. Ha szeretnél felfedezni egy valóban különleges bort, az 5 puttonyos Tokaji aszú mindenképpen megérdemli a figyelmedet.

További információk

Tömeg 1 kg
Milyen ételhez ajánljuk?

Desszert

Ajánlott hőmérséklet

12-13 °C

Alkoholfok

12 fok

Borkészítés módja

fahordós

Szőlőfajta

Furmint (15%) Hárslevelű (85%)

Cukor

147 g

Évjárat

2016

Karakter

gyümölcsös

Kiszerelés

0,75 l

Minőség

OEM

Sav

6,12 g/l

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.