Barion Pixel

Tornyos Cserszegi Fűszeres 2022

Érezd, ahogy a frissítő, citrusos jegyek harmóniában táncolnak a fűszeres, gyömbéres aromákkal a szádban. Ez a bortípus kellemesen könnyed és elegáns, mégis intenzív ízével lenyűgözi a fogyasztót. A cserszegi fűszeres egy igazi élményt nyújt, amely minden kortyban újabb és újabb ízeket fedezhetsz fel. Csillogóan tiszta, világossárga színű fehérbor, intenzív fűszeres, mezei virágra emlékeztető illattal, üde, fajtajelleges ízzel, határozott savakkal.

2.200 Ft

/ palack

Kérd díszdobozzal

Cserszegi Fűszeres félédes fehér bor

Bakonyi Karcsi bácsi 1960-ban Cserszegtomajon egy hűvös tavaszi napon, birtokának erkélyén üldögélve úgy érezte alkotnia kell. Alkotnia kell valami egyedit. Volt már tapasztalata szőlőnemesítéssel, de hiányzott még az a bizonyos ékkő a pályafutásából.

Feltette magának a kérdést, milyen olyan fehérbort tud létrehozni, amely fogyasztóbarát és kicsit komplexebb ízvilággal rendelkezik, mint az Irsai Olivér. Ekkor megigazította pipáját, megdörzsölte idősödő homlokát és eszébe jutott. A Tramini fűszerességéből és az Irsai nászából valami elképesztő dolog készülhet.

Az első szülött bor csillogóan tiszta ,kifejezetten illatos, amelyben elsősorban mezei virágok, mézes-muskotályos jegyek mutatkoztak, a fajtára jellemző fűszeres árnyalattal kiegészülve. Üdeségét, könnyedségét kiemelte határozott savszerkezete.

Így született meg pincészetünk egyik legkülönlegesebb fehérbora a cserszegi fűszeres.

Erre számíts!

Világosabb színvilág sárga vagy halványzöld árnyalatokkal. Áttetsző és ragyogó, ami frissességet és élénkséget sugall.
A virágos jegyek a meghatározóak, mint a kamilla, mézvirág vagy akácvirág
Könnyes, pezsgő reduktivitás a grapefruit, lime, zöldalma és körte ízével kiegészülve.
10-12 °C

Ajánlott hőmérséklet

2022

Évjárat

Virágos

Karakter

Ázsiai ételek

Milyen ételekhez ajánljuk?

Ízletes ételek

Vásárlóink receptjei

Inspirálódj vásárlóink receptjei közül és élvezd a finom borainkat az elkészült ételek mellett. Jó étvágyat kívánunk. Egészségedre!

A bor kis aranykönyve

Kérjük add meg e-mail címed, és máris letöltheted kiskönyvünket!

7+1 bizonyíték, hogy a bor a legjobb céges ajándék

Kérjük add meg adataidat, és máris letöltheted a PDF-et!

Elmúltál már 18 éves?

Webshopunkban megjelenő termékeket kizárólag felnőtt korúaknak kínáljuk, így amennyiben még nem töltötted be a 18-at, kérjük hagyd el oldalunkat! Megértésedet köszönjük!