Barion Pixel

Tornyos Királyleányka 2021

A királyleányka önállóan a terroirtóll függően, viszonylag halvány citromsárga színű fehérbort ad, fiatalon citrusok, lime és könnyed parfümösség vezeti, könnyű vagy közepes testtel és alkohollal, valamint friss savakkal kísérve. Termőterülettől és borászati stílustól függően érett csonthéjasok és diszkrét fűszeresség is megjelenhet a borban.

1.490 Ft

/ palack

Kérd díszdobozzal

Tornyos Királyleányka félédes fehér bor

Valamikor réges régen élt egy gyönyörű nő Erdélyben, egy fejedelem egyetlen lánya. Szépségét mindenhol fel lehetett fedezni a természetben. Hajának napsütötte színe és könnyedsége az árvalányhaj törékeny széldobta légiességében mutatkozott meg, míg illata a friss barackvirág, vanília, és a páratlan mandula egyvelegét hordozta magával.

Ez a gyönyörű nő nem csak szép volt, hanem az erdélyi emberekre jellemző tartás, feszesség és karakter is jellemezte. Mivel tudta, hogy élete múlandó pillanat ezért szerette volna visszaadni azt, amit a természettől kapott. Így halála pillanatában ujjászületett a kedvenc szőlőjében, a királyleánykában.

Erre számíts!

Halvány citromsárga árnyalatvilág jellemzi
Citrusos, finom parfümös jegyeivel a mindennapok tökéletes bora
Könnyű vagy közepes testtel és alkohollal, valamint friss savakkal kíséri a kortyot
10-12 °C

Ajánlott hőmérséklet

2021

Évjárat

Virágos

Karakter

Desszert

Milyen ételekhez ajánljuk?

Ízletes ételek

Vásárlóink receptjei

Inspirálódj vásárlóink receptjei közül és élvezd a finom borainkat az elkészült ételek mellett. Jó étvágyat kívánunk. Egészségedre!

A bor kis aranykönyve

Kérjük add meg e-mail címed, és máris letöltheted kiskönyvünket!

7+1 bizonyíték, hogy a bor a legjobb céges ajándék

Kérjük add meg adataidat, és máris letöltheted a PDF-et!

Elmúltál már 18 éves?

Webshopunkban megjelenő termékeket kizárólag felnőtt korúaknak kínáljuk, így amennyiben még nem töltötted be a 18-at, kérjük hagyd el oldalunkat! Megértésedet köszönjük!