Barion Pixel

Tornyos Merlot 2021

Egy álom megvalósulása, íz- és illatharmóniák egyesülése, gyümölcs és virágjegyek együttes kompozíciója, mélyebb értelmezésre késztet. Mélyvörös, zamatos, piros bogyós gyümölcsökre emlékeztető, finom savakkal rendelkező francia fajánk, a csodálatos merlot, amelynek millió arca közül egy a miénk.

1.090 Ft

/ palack

Tornyos Merlot

Vannak az életben borok, és van a francia bor. Kár lenne tagadni, hogy a világ legősibb bortermelő országa olyan világfajtákat adott nekünk, mint a chardonnay, a cabernet sauvignon vagy a sauvignon blanc, stb.

Azonban van egy fajta, amely kiemelkedik mind közül, amely az óvilág és azon belül is Bordeaux bora és amely megmutatja, hogy az apró dolgok jelentik az igazi értéket az életünkben.
Ez a merlot avagy merle, merleau a feketerigó. Nehéz belőle igazán jó bort készíteni, hiszen fagy és hőérzékeny, de ha sikerül, akkor sosem fejeltjük el. Mi ennek szellemében dolgozunk, és büszkék vagyunk borászatunk merlojára.

Erre számíts!

Gazdag és mély árnyalatok jellemzik mélyvörös textúrával
Erdei vörösbogyós gyümölcsök illata uralkodik, úgymint a szeder, áfonya és fekete meggy.
Ízében fekete bogyós gyümölcsös tónusok jelentkeznek, az áfonya és szeder fanyarságával fűszerezve.
16-17 °C

Ajánlott hőmérséklet

2021

Évjárat

Bársonyos

Karakter

Vörös húsok

Milyen ételekhez ajánljuk?

A bor kis aranykönyve

Kérjük add meg e-mail címed, és máris letöltheted kiskönyvünket!

Elmúltál már 18 éves?

Webshopunkban megjelenő termékeket kizárólag felnőtt korúaknak kínáljuk, így amennyiben még nem töltötted be a 18-at, kérjük hagyd el oldalunkat! Megértésedet köszönjük!