Barion Pixel

Tornyos Olaszrizling 2021

Mivel semleges fajta és tényleg nagyon szerteágazó stílusban lehet belőle bort készíteni, így nehéz általánosítani. Könnyű, citrusos, gyümölcsös, friss üde boroktól az egészen mély olajos textúrával rendelkező testes, akár ásványos, visszafogott savakkal rendelkező fehérborokig sok mindennel lehet találkozni. Leggyakrabban mandulavirág, mandula, zöld alma, dió és mogyoró jelzőket használnak az aroma jellemzésénél. Neutrális jellegének köszönhetően jól kommunikálja a termőterület sajátosságát.

1.650 Ft

/ palack

Olaszrizling

Ülsz azon a bizonyos csopaki stégen, ahol minden nyáron együtt horgászol a barátiddal. A fenekezők be vannak dobva, persze semmi kapás. Élesen tűz a nap, letörlöd az izzadságot a homlokodról, érzed szomjas vagy. A hűtőtáskában már be van készítve a jó hideg olaszrizling, amely hosszú évek óta megbízott fegyverhordódként hűti a szomjodat. Megciccented, felhúzod szódával és csak élvezed a szabadság pillanatának boldogságát. Olaszrizling borunkkal erre az utazásra csábítunk, nem fogjátok megbánni.

Világossárga színű, könnyed, friss, neutrális fehérbor enyhén virágos illattal, mandulás-diós aromákkal. Savai erőteljesek, ízvilága kissé fanyarkás, egy igazi férfias fehér bor. Tisztán és fröccsként fogyasztva is kellemes élményt nyújt.
Grillezett ételekhez, könnyű sültekhez, salátákhoz ajánlható 8-10°C-on fogyasztva.

Erre számíts!

Közepesen mély arany színe ragyogó és átlátszó, amely frisességet és tisztaságot sugall.
Kezdetben zártabb illata idővel kinyílik a pohárban, ahol a citrusos jegyek harmonizálnak a könnyű ásványossággal.
Ásványos, közepesen olajos textúra, amelyben a tavaszi-nyári gyümölcsök dominálnak.
10-12 °C

Ajánlott hőmérséklet

2021

Évjárat

Friss

Karakter

Halak

Milyen ételekhez ajánljuk?

A bor kis aranykönyve

Kérjük add meg e-mail címed, és máris letöltheted kiskönyvünket!

Elmúltál már 18 éves?

Webshopunkban megjelenő termékeket kizárólag felnőtt korúaknak kínáljuk, így amennyiben még nem töltötted be a 18-at, kérjük hagyd el oldalunkat! Megértésedet köszönjük!