Barion Pixel

Tornyos Tokaji Furmint 2022

Magas savak, tisztelet parancsoló ásványosság, Tokaj egyik zászlósfajtája.
Mi lehetne más Furmint. Ízében visszaköszön a birsalma, birskörte, őszi- és kajszibarack. Néha egy kis maradékcukor teszi igazán kedvelhetővé és elegánssá.

1.800 Ft

/ palack

Kérd díszdobozzal

Tokaji Furmint félédes

Az idők során a furmint szőlőfajta megszerezte a bámulatos hírnevét a Tokaji borvidéken, és ez nem véletlenül történt. Ahogy a napsütésben érő szőlőszemek lassan elérkeznek a tökéletes érettséghez, a borászok figyelmeztető jeleket kapnak arra, hogy valami igazán különleges születik.

A tokaji borászok már évszázadok óta kísérleteztek a furminttal, megismerve minden apró rezdülését és lehetőségét, amíg végül eljutott a tökéletes arányhoz és stílushoz. A furmintnak megvan az a képessége, hogy elegánsan hordozza magában a vulkanikus talaj egyediségét. Így az első korty már önmagában varázslatot ígér.

A furmint tiszta aranysárga színnel ragyog a pohárban, jelzésül adva hibátlan minőségét. Az illata pedig lenyűgöző – friss, vibráló és gyümölcsös. Az érett alma és a körte aromái együtt játszanak a mézes, virágos jegyekkel, ahogy az illatok kitárulkoznak a pohárból.

A korty pedig igazi kulináris élvezetet nyújt. Az ízek tánca azonnal beindul a szájban, amint a frissítő savak és az intenzív gyümölcsös karakter találkozik. A barack és a citrusfélék jegyei kiegészülnek a mézes, mézeskalács és fűszeres árnyalatokkal. A bor hihetetlenül izgalmas, komplex és többrétű, miközben ragyogóan tiszta és elegáns marad.

A furmint egy igazi kincs, amelyet azoknak ajánlunk, akik szeretnék felfedezni a borok mélyebb dimenzióit.

Erre számíts!

Sárga vagy halványzöld színű világosabb árnyalatokkal tarkítva. Tiszta és fényes, a pohárban tükröződő szín kifejezi a bor frissességét és eleganciáját.
Visszafogott, zárkózott illatok, amely a kortyban nyílik ki igazán
Íze friss és gyümölcsös, amelyeket a citrusok és a körtére jellemző enyhe ásványosság kísér.
10-12 °C

Ajánlott hőmérséklet

2022

Évjárat

Gyümölcsös

Karakter

Desszert

Milyen ételekhez ajánljuk?

Ízletes ételek

Vásárlóink receptjei

Inspirálódj vásárlóink receptjei közül és élvezd a finom borainkat az elkészült ételek mellett. Jó étvágyat kívánunk. Egészségedre!

A bor kis aranykönyve

Kérjük add meg e-mail címed, és máris letöltheted kiskönyvünket!

7+1 bizonyíték, hogy a bor a legjobb céges ajándék

Kérjük add meg adataidat, és máris letöltheted a PDF-et!

Elmúltál már 18 éves?

Webshopunkban megjelenő termékeket kizárólag felnőtt korúaknak kínáljuk, így amennyiben még nem töltötted be a 18-at, kérjük hagyd el oldalunkat! Megértésedet köszönjük!