Barion Pixel

Tornyos Tokaji Hárslevelű 2022

Diszkrét, virágos jegyek jellemzik, főleg hársfavirág, hársméz és gesztenye szerepel a leírásokban. Általában érett aromatika, csonthéjasok, körte, kajszi és egy finom mézes, elegáns, visszafogott parfümösség vezeti az illat- és ízprofilt. Selymes textúra, közepes test és savak mentén jó arányokat és egyensúlyt mutat.

1.950 Ft

/ palack

Kérd díszdobozzal

Tokaji Hárslevelű félédes

Mit jelent nekünk a hárslevelű? Az alábbi Bagossy Brothers Company dal őszintén bemutatja:

„Iszom a bort, ölelem a babamát, úgysem érem keresztül a hazamát, úgysem érem keresztül az erdők felett a csillagos eget, ezzel a kis gyertyával tudom lehozni neked.”

Mi a hárslevelű borral szeretnénk elhozni számotokra azt az érzés, hogy a magyar borkultúrát szélés tömegekhez eljuttassuk. A hárslevelű nekünk az a bor, amellyel szeretnénk a magyar fogyasztókat visszaterelni a kulturált borfogyasztáshoz, hiszen őshonos fajtaként azt tudjuk megmutatni magunkból, amik valóban vagyunk. Egy büszke, óvilági bornemzet.

Erre számíts!

Közepesen mély arany színűek. A bor tiszta és ragyogó, és a pohárban megjelenő színek gazdagok és vonzóak, ami a bor eleganciáját és fajtajellegét tükrözi.
Mézes, jázminos – petúniás virágos jegyek fel felcsapó muskotályos elemekkel.
Frissítő savasságát az őszibarack, körte és a litchi dominálják.
11-12 °C

Ajánlott hőmérséklet

2022

Évjárat

Fűszeres

Karakter

Desszert

Milyen ételekhez ajánljuk?

Ízletes ételek

Vásárlóink receptjei

Inspirálódj vásárlóink receptjei közül és élvezd a finom borainkat az elkészült ételek mellett. Jó étvágyat kívánunk. Egészségedre!

A bor kis aranykönyve

Kérjük add meg e-mail címed, és máris letöltheted kiskönyvünket!

7+1 bizonyíték, hogy a bor a legjobb céges ajándék

Kérjük add meg adataidat, és máris letöltheted a PDF-et!

Elmúltál már 18 éves?

Webshopunkban megjelenő termékeket kizárólag felnőtt korúaknak kínáljuk, így amennyiben még nem töltötted be a 18-at, kérjük hagyd el oldalunkat! Megértésedet köszönjük!