Barion Pixel

Tornyos Tokaji Sárgamuskotály 2022

Friss szőlős, szőlővirágos, parfümös, illatos jegyei megkérdőjelezhetetlenek, többek között a monoterpénnek köszönhetően. Üde savakkal, akár violás, ibolyás virágossággal is rendelkezik, ami az aromatikát illeti. Számos stílusban, buborék mellett, de akár magasabb alkohol kíséretében is jól érzi magát, száraztól-édesig. Talán egyetlen fontos dolgot érdemes kiemelni nála, az eltarthatóság kérdését, mely persze nagyban függ a bor típusától, de leggyakrabban az üde, primőr aromák miatt érdemes fiatalon fogyasztani.

1.990 Ft

/ palack

Kérd díszdobozzal

Tokaji Sárgamuskotály félédes

Volt egyszer egy fiatal, aki egész életében arról álmodott, hogy bejárja a világot. Így hát amikor betöltötte a 18-ik életévét homlokoncsókolta édesanyját és felkerekedett. Bejárta Dél-Franciaországot, Toszkánát, és az ókori görög romokat, majd kilépve Európát meghódította az egész világot.

Őszülő szakállal ért haza Magyarországra, hiszen mindig is tudta, hogy ez a hazája. Végül Tokajban lelt igazi otthonra. Ő volt a sárgamuskotály, pincészetünk egyik igazi parfümös ékköve.

Erre számíts!

Árnyalataiban a közepes arany szín domonál, mégis kristálytiszta textúrával.
Illatában megtalálhatóak a jellegzetes muskotályos jegyek, mint például a szőlőillat, a licsi és az akácvirág, melyek intenzív aromát kölcsönöznek a boroknak.
Íze gazdag és édeskés, melyben a muskotályos jegyek és a szőlő édessége dominál, amely könnyed fogyasztást tesz lehetővé.
11-12 °C

Ajánlott hőmérséklet

2022

Évjárat

Gyümölcsös

Karakter

Desszert

Milyen ételekhez ajánljuk?

Ízletes ételek

Vásárlóink receptjei

Inspirálódj vásárlóink receptjei közül és élvezd a finom borainkat az elkészült ételek mellett. Jó étvágyat kívánunk. Egészségedre!

A bor kis aranykönyve

Kérjük add meg e-mail címed, és máris letöltheted kiskönyvünket!

7+1 bizonyíték, hogy a bor a legjobb céges ajándék

Kérjük add meg adataidat, és máris letöltheted a PDF-et!

Elmúltál már 18 éves?

Webshopunkban megjelenő termékeket kizárólag felnőtt korúaknak kínáljuk, így amennyiben még nem töltötted be a 18-at, kérjük hagyd el oldalunkat! Megértésedet köszönjük!