Barion Pixel

Tornyos Tokaji Sárgamuskotály 2021

Friss szőlős, szőlővirágos, parfümös, illatos jegyei megkérdőjelezhetetlenek, többek között a monoterpénnek köszönhetően. Üde savakkal, akár violás, ibolyás virágossággal is rendelkezik, ami az aromatikát illeti. Számos stílusban, buborék mellett, de akár magasabb alkohol kíséretében is jól érzi magát, száraztól-édesig. Talán egyetlen fontos dolgot érdemes kiemelni nála, az eltarthatóság kérdését, mely persze nagyban függ a bor típusától, de leggyakrabban az üde, primőr aromák miatt érdemes fiatalon fogyasztani.

1.600 Ft

/ palack

Tokaji Sárgamuskotály

Volt egyszer egy fiatal, aki egész életében arról álmodott, hogy bejárja a világot. Így hát amikor betöltötte a 18-ik életévét homlokoncsókolta édesanyját és felkerekedett. Bejárta Dél-Franciaországot, Toszkánát, és az ókori görög romokat, majd kilépve Európát meghódította az egész világot.

Őszülő szakállal ért haza Magyarországra, hiszen mindig is tudta, hogy ez a hazája. Végül Tokajban lelt igazi otthonra. Ő volt a sárgamuskotály, pincészetünk egyik igazi parfümös ékköve.

Erre számíts!

Árnyalataiban a közepes arany szín domonál, mégis kristálytiszta textúrával.
Illatában megtalálhatóak a jellegzetes muskotályos jegyek, mint például a szőlőillat, a licsi és az akácvirág, melyek intenzív aromát kölcsönöznek a boroknak.
Íze gazdag és édes, melyben a muskotályos jegyek és a szőlő édessége dominál, amely könnyed fogyasztást tesz lehetővé.
11-12 °C

Ajánlott hőmérséklet

2021

Évjárat

Gyümölcsös

Karakter

Desszert

Milyen ételekhez ajánljuk?

A bor kis aranykönyve

Kérjük add meg e-mail címed, és máris letöltheted kiskönyvünket!

Elmúltál már 18 éves?

Webshopunkban megjelenő termékeket kizárólag felnőtt korúaknak kínáljuk, így amennyiben még nem töltötted be a 18-at, kérjük hagyd el oldalunkat! Megértésedet köszönjük!