Barion Pixel

Bohém kacsasült burgonyasalátával 🦆

Kallós Éva 🙋‍♀️

Hozzávalók

A kacsához:

  •  1 nagyobb hízott kacsa
  • 1 dl Tornyos 5 puttonyos Tokaji Aszú 2016
  • Fűszerek ízlés szerint: rozmaring, só és bors 
  • 2 ek mustár 
  • 1 db narancs frissen facsart leve 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 3 gerezd fokhagyma

A burgonyasalátához:

  • 2 db nagyobb burgonya 
  • 1 db lilahagyma 
  • 3 ek majonéz (ízlés szerint tejfölt is adhatunk hozzá) 
  • Fűszerek: só és bors 

Elkészítés

  1. Egy nagyobb, hízott kacsát rozmaringgal, sóval, borssal, mustárral és apróra vágott fokhagymával ízlés szerint bedörzsölünk, majd meglocsoljuk egy frissen facsart narancs levével és 1 dl Tornyos 5 puttonyos Tokaji Aszú borral.
  2. Felvágunk nagyobb darabokra egy fej vöröshagymát, majd a kacsát és a hagymát egy sütőzacskóba csomagoljuk, és a 160 fokra előmelegített sütőben 130 perc alatt puhára sütjük.
  3. Amíg sül a kacsa, addig elkészítjük a köretet, a majonézes, lilahagymás burgonyasalátát. Az előzőleg megpucolt burgonyát puhára főzzük, majd kockára vágjuk, és összekeverjük az aprított lilahagymával, majonézzel, sóval és borssal. A burgonyasalátába pici citromlével elkevert Tornyos 5 puttonyos Tokaji Aszú is kerülhet, hogy igazán pikáns legyen.

A bor kis aranykönyve

Kérjük add meg e-mail címed, és máris letöltheted kiskönyvünket!

7+1 bizonyíték, hogy a bor a legjobb céges ajándék

Kérjük add meg adataidat, és máris letöltheted a PDF-et!

Elmúltál már 18 éves?

Webshopunkban megjelenő termékeket kizárólag felnőtt korúaknak kínáljuk, így amennyiben még nem töltötted be a 18-at, kérjük hagyd el oldalunkat! Megértésedet köszönjük!