Barion Pixel

Fehérboros pulykamell 🦃

Bunya Ferencné🙋‍♀️

Hozzávalók

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 30 dkg reszelt sajt 
  • Só, bors és szerencsendió ízlés szerint 
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl Tornyos Olaszrizling

Elkészítés

  1. A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, majd felszeleteljük és befűszerezzük sóval, fehérborssal, őrölt szerecsendióval.
  2. A felkockázott pulykamellet egy kivajazott hőálló tálba fektetjük, majd egy kevés vajjal megkenjük a tetejét és rászórjuk a reszelt sajtot.
  3. A húst és a reszelt sajtot így rétegezzük háromszor-négyszer.
  4. Amint elkészültünk vele, egy kevés Tornyos Olaszrizlinget öntünk az aljára, majd alufóliával lefedve, 180 fokon puhára sütjük.
  5. Amint megpuhult a hús, levesszük az alufóliát és egy kevés borral meglocsolva újra visszatesszük a sütőbe, ameddig a hús meg nem pirul.
  6. Köretként készíthetünk hozzá könnyű zöldsalátát, rizst vagy akár tört burgonyát is. 
  7. Természetesen Tornyos Olaszrizlinggel tálaljuk!

A bor kis aranykönyve

Kérjük add meg e-mail címed, és máris letöltheted kiskönyvünket!

7+1 bizonyíték, hogy a bor a legjobb céges ajándék

Kérjük add meg adataidat, és máris letöltheted a PDF-et!

Elmúltál már 18 éves?

Webshopunkban megjelenő termékeket kizárólag felnőtt korúaknak kínáljuk, így amennyiben még nem töltötted be a 18-at, kérjük hagyd el oldalunkat! Megértésedet köszönjük!