Barion Pixel

Tornyos Kékfrankos 2021

A kékfrankos legtöbbször (stílustól függően) friss, gyümölcsös, epres, málnás, ibolyás, virágos és finoman fűszeres jegyekre emlékeztetnek. A kifejezett savak mellett közepesen intenzív tannin jellemzi, jól alkalmazkodik a termőterület és a kisfahordó adta érleléshez egyaránt.

2.500 Ft

/ palack

Kékfrankos

Amikor 1809. április 10-én kitört az újabb háború a napóleoni Franciaország és a Habsburg Birodalom között, Sopron polgárai még nem sejthették, hogy a francia seregek hamarosan elfoglalják városukat. A megszállás terhei mellett azonban a derék soproni bortermelők éppen a francia katonáknak köszönhetik legkiválóbb boruk nevét.

Amikor a franciák bort vásároltak, akkor frankkal fizettek, a soproniak viszont csak a jobbik fajta, kék színű frankot fogadták el. Ezért azt mondták: „Kékfrankot ide!”. Azóta hívják a bort kékfrankosnak.

Erre számíts!

Közepesen mélyvörös szín, ami vátozhat a hordóhasználattól függően.
Illatában a sötét gyümölcsök dominálnak, például a fekete cseresznye és szeder, amely kiválóan harmonizál könnyed fűszerességgel és borsossággal.
Íze elsősorban a fekete szederre emlékeztet, enyhe fanyarsággal mégis laza korttyal kísérve.
16-18 °C

Ajánlott hőmérséklet

2021

Évjárat

Gyümölcsös

Karakter

Vörös húsok

Milyen ételekhez ajánljuk?

A bor kis aranykönyve

Kérjük add meg e-mail címed, és máris letöltheted kiskönyvünket!

Elmúltál már 18 éves?

Webshopunkban megjelenő termékeket kizárólag felnőtt korúaknak kínáljuk, így amennyiben még nem töltötted be a 18-at, kérjük hagyd el oldalunkat! Megértésedet köszönjük!