Barion Pixel

Szabolcsi pikáns halászlé 🔥

Sitku Ivett 🙋‍♀️

Hozzávalók

  •  2-3 kg ponty pikkelyezve, belezve (mellé a hozzátartozó haltej, kopoltyú az szükséges lesz, ne dobjuk ki)
  • 1 üveg Tornyos Egri Bikavér 2021
  • 2 db doboz sűrítmény • 2 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db csípős zöldpaprika
  • 2 db kaliforniai piros paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só, bors, delikát, piros paprika, csípős gulyáskrém és erős pista (ízlés szerinti) • Olaj

Elkészítés

A zöldségeket összevágjuk, pici olajon elkezdjük dinsztelni, közben fűszereket adagoljuk hozzá, só, bors, p.paprika, delikát, ezután vízzel felengedjük, illetve fél üveg vörösbort öntünk a fazékba.

 

  1. A pontyot felvágjuk szép filékre, az egyik felét belerakjuk a vízbe a másik felét pedig félre helyezzük egy tálba.
  2. A ponty kopoltyúját, haltejet, sürítményt belerakjuk a vízbe és megfőzzük, úgy, hogy a kopoltyúról lefőjjön a „húsa”.
  3. Ezekután az egyéb szálkákat, a lefőtt kopoltyút kiszedjük. A lét beleöntjük egy turmixgépbe, ami nagyon apróra összevágja a benne lévő alapanyagokat.
  4. Ha azt látjuk, hogy szépen összevágta és sűrűbb lett, visszaöntjük a fazékba, elkezdjük újra főzni, a fél üveg vörösbort pedig beleöntjük, egy pohár víz(csak ha nagyon sűrű) mehet bele a félretett egyben lévő halfilék, erős pista, csípős gulyáskrém, fokhagyma és ízlés szerint még fűszerek.
  5. Összesen 10-15 percig főzzük, hisz a halnak nem kell sok mire megfőjön.

A bor kis aranykönyve

Kérjük add meg e-mail címed, és máris letöltheted kiskönyvünket!

7+1 bizonyíték, hogy a bor a legjobb céges ajándék

Kérjük add meg adataidat, és máris letöltheted a PDF-et!

Elmúltál már 18 éves?

Webshopunkban megjelenő termékeket kizárólag felnőtt korúaknak kínáljuk, így amennyiben még nem töltötted be a 18-at, kérjük hagyd el oldalunkat! Megértésedet köszönjük!