Barion Pixel

Vörösboros marharagu 🍷

Őze Dániel🙋‍♀️

Hozzávalók

  • 1 kg marhahús (comb vagy lábszár)
  • 5 dkg bacon + 5 dkg füstölt szalonna
  • 1-2 darab sárgarépa
  • 2 darab vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 1 kk só + vegyes bors ízlés szerint
  • 1,5 dl Tornyos Kékfrankos
  • 1 ek liszt
  • 5 dl alaplé
  • 1-2 ek sűrített paradicsom
  • 3 ek sertés zsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab kakukkfű

Elkészítés

  1. Egy hőálló edénybe kezdjünk neki a 3 ek. zsiradék melegítésének, ezután mehet bele a 2 féle szalonna, majd ezeket süssük meg zsírjára.
  2. Ebbe az alapba tegyük bele a kockázott marhahúsunkat és süssünk rá egy minimális kérget. Ha ez elkészült, szedjük ki a megsült szalonnákat és marhahúst és ebbe az alapba jöhet a 2 féle hagyma.
  3. Amikor a hagyma összeesett, jöhet a nagyobb darabokra vágott répa, majd legvégül a szeletekre vágott gomba. Ha a zöldségek párolása kész, szedjük ki őket egy tálba, majd a hús és szalonna kerüljön vissza az edénybe.
  4. Ekkor jöhet 1 jó kanál liszt, majd keverés után öntsük fel a borunkkal. Majd ezután a pirított zöldségek visszakerülhetnek az
    edénybe.
  5. Ezután következik a fűszerezés: só, bors, kakukkfű, paradicsom sűrítmény. Pár perc elteltével az alaplével felöntjük az egészet.
  6. Lefedjük a edényt és 150 fokos sütőben lassan készre főzzük. 4-5 óra alatt készül el.
  7. Ízlés szerinti körettel, akár kanalas nokedlivel és egy pohár Tornyos borral tálaljuk!

A bor kis aranykönyve

Kérjük add meg e-mail címed, és máris letöltheted kiskönyvünket!

7+1 bizonyíték, hogy a bor a legjobb céges ajándék

Kérjük add meg adataidat, és máris letöltheted a PDF-et!

Elmúltál már 18 éves?

Webshopunkban megjelenő termékeket kizárólag felnőtt korúaknak kínáljuk, így amennyiben még nem töltötted be a 18-at, kérjük hagyd el oldalunkat! Megértésedet köszönjük!