Barion Pixel

Tornyos Ottonel Muskotály 2022

Ha muskotály szót használunk, akkor az esetek nagy részében az ottonel-re gondolunk. Az illatos fajták esetében a parfümös, virágos és kifejezett illatjegyek dominálnak, nincs ez másképp az ottonel muskotály esetében sem

1.450 Ft

/ palack

Ottonel Muskotály

Az Ottonel Muskotály borunk a temerini 2023-as XXV. Nemzetközi Vince-napi borfesztiválon nagyarany érmet nyert!

Francia eredetű fajta, amely a világ számos országában megtalálható. Intenzív zamatának köszönhetően csemegeszőlőnek is kedvelt. Magyarország szinte összes borvidékén megtalálható, bora élvezetesebb azokon a területeken, ahol nagyobb savtartalmat képes összegyűjteni.

Korai érésű, közepesen termő fajta. Nagy odafigyelést igényel, a túlterhelést nem bírja, mert illat és zamatanyagai nagyon legyengülhetnek. Fürtje kicsi, hengeres, tömött. Bogyója közepesen nagy, fehér, közepesen vastag héjú. Húsa puha, leves.

Az illatos fajtákra jellemző módon a szüret időpontjára nagyon érzékeny. A biológiai érés teljes beállta előtti szüret esetén a savtartalma harmonikus hátteret tud nyújtani édeskés, parfümös és igen jellegzetes illatának, melyben a friss szőlő, a rózsa jelenik meg leggyakrabban, mézes ízjegyekkel kiegészülve.
 

Erre számíts!

Világosabb színvilág sárga vagy halványzöld árnyalatokkal, amelyek kifejezik a bor muskotályos jegyeit
Nevéből fakadóan a muskotályos jegyek dominálnak, amelyekben a narancs, a grapefruit és a lime illatai tükröződnek.
Lágy, parfümös jegyeit virágos korty kíséri végig enyhe savassággal.
10-12 °C

Ajánlott hőmérséklet

2022

Évjárat

Gyümölcsös

Karakter

Fehér húsok

Milyen ételekhez ajánljuk?

A bor kis aranykönyve

Kérjük add meg e-mail címed, és máris letöltheted kiskönyvünket!

Elmúltál már 18 éves?

Webshopunkban megjelenő termékeket kizárólag felnőtt korúaknak kínáljuk, így amennyiben még nem töltötted be a 18-at, kérjük hagyd el oldalunkat! Megértésedet köszönjük!